Autumn Brown

Geergos legújabb minikitje már kapható a DigiButik kínálatában!
Nagyon jó kis őszi készlet, ajánlom mindenkinek!
Az oldalam a készletből:

Magyarország Scrapbook térképe

Kattints a plakátra, hogy eljuss Magyarország scrapbook térképéhez!

Kiki Halbert Design



Bátorkodtam egy másik Ct tagságra is jelentkezni. És!! Tegnap kaptam az e-mailt, hogy felvettek!! El sem hiszem még most sem, annyira izgatott és egyben nagyon boldog vagyok!! Már a designer fórumjára is regiztem, remélem hamarosan megérkezik az első készlet és megcsinálom Életem első külföldi CT-s oldalát!!
Kiugrooook a bőőőőrömbőőőől!!
Köszönöm szépen a sok segítséget Hékásnak/ Briginek, remélem egyszer viszonozhatom neki ezt a sok segítséget és eligazítást amit adott nekem!!


Cherry Design CT call

Gondoltam..megpróbálom...Próba szerencse.
Cherry Design készletei meseszépek.
Most tagokat keres csapatába.
Hát írtam neki egy e-mailt..ki tudja nem igaz??

Ősz

Itt van az ősz..itt van újra. Gondoltam, készítek egy őszi oldalt. Ki más is lenne a fotón, mint Larám. Húha mire elkészültem az oldallal...pakolgattam jó sokat időztem, ilyenre sikeredett:

Kép egymásnak V.

Az Sb.hu-n ismét játszottam, Briginek kellett oldalt készítenem a nekem küldött fotójából. A képen kisfia Marci látható. Nem nagyon akartam körülvágni a fotót, hogy szépen látszódjon minden részlet. Brigi fogadd sok szeretettel Tőlem!
Ilyenre sikerült az oldalam:

Ezt a csodás oldalt pedig Mörjikétől /Ágitól kaptam.
Nagyon szépen köszönöm itt is! :

Cewe 69.

Az e heti kihívására készítettem ezt az oldalt, egy régi osztályképemből. Nagyon jó kis téma volt a héten, örültem hogy részt tudtam venni ebben a játékban is. Sajnos a fotó nem jó minőségű és igen nehezen tudtam "helyrepofozni", ilyenre sikeredett az oldal a fotómból:


My 75

Imádom az amerikai focit, hiába nagy rajongója vagyok ennek a sportnak, annál is inkább mert apa is "űzi" ezt a sportot, így "hivatalból" is szeretjük a Családdal is ezt a hobbiját. Szombaton volt ebben az idényben az utolsó meccsük. Sajnos a rájátszásba nem kerültek be, de 7 : 0 -ra most megverték a Budapest Titans csapatát. Bővebben a Gorillaz.hu oldalon olvashattok.
Íme 2 kép az Én 75-ösömről:

Készítettem egy focis oldalt is, íme:


A tekintet

Ma délután volt egy kis időm, így készítettem egy oldalt. A fotón Alízom az új frizurájával. A tekintete mindent elárul, imádom!! :)

Felhasználtam:

Gorillaz-Titans Beharangozó

Szeptember 11-én a Budapest Titans csapata látogat Dunaújvárosba. A két együttes még sohasem találkozott hivatalos versenysorozatban, így érdekes találkozó várható.

A Titánok a közelmúltig a legjobbak közé tartoztak, de fokozatosan csúsztak egyre lejjebb a magyar amerikaifoci középmezőnyébe. Idén mindössze egy győzelmet mutathatnak fel a Divízió I-ben, amivel szemben négy vereség szerepel a tabellán. A kiesést valószínűleg elkerülik, de rájuk férne mutatójuk kozmetikázása.

A Gorillák három győzelemmel és két vereséggel állnak, így a 2010-es rájátszásról már sajnos lemaradtunk. Számunkra is a mérleg javítása az elsődleges cél, egy győzelemmel mi mutathatnánk fel az ötödik legjobb alapszakaszbeli eredményt. A könnyed siker alapkövetelmény, a csapatok tudása és idei teljesítménye között igen nagy különbség van.

Ezek ellenére sem vehetjük félvállról ellenfelünket, mert mint tudjuk az amerikaifociban bármi megtörténhet. Várjuk szurkolóinkat az Eszperantó úton, a Stadion melletti gyakorló pályáján, ahol mindent megteszünk a közönség szórakoztatásáért.

Kezdés: 15:00 Hajrá Gorillaz!

Game world

Geergos utolsó készlete sajnos nem került a boltokba, de a csapattagokkal úgy döntöttünk, ma 17-órakor bemutatjuk az ebből a készletből készült oldalainkat Betti hozzájárulásával.


Az oldalaim a készletből:


The end

Sajnálom....szomorú vagyok....Geergos úgy döntött befejezi munkáját, megszüntette a blogját is , ezáltal a CT tagságom is megszűnt...Nagyon sajnálom, jó kis csapat jött össze, jó volt CT tagként dolgozni, a csapattársaktól is sokat tanultam. Köszönöm Betti hogy a csapatod tagja lehettem! Bízom benne, ha olvasod a soraimat, eljut az üzenetem hozzád is. Remélem megoldódnak a dolgaid, szívből kívánom! Sok erőt és kitartást kívánok hozzá Neked!
A többieknek pedig további szép oldalakat és minden jót kívánok, üdvözlettel: Sziszi

Hagyományos scrapbooking


Folytassuk tovább az ismerkedést az albumkészítés csodálatos világával! A következő három cikk során a scrapbooking két fő változatát, a hagyományos és a digitális technikát érintjük, ezt követően pedig a kettő ötvözetével, a hibrid scrapbookinggal foglalkozunk majd.

A papíralapú technikát, minden későbbi változat gyökerének tekinthetjük.
Története évszázados múltra tekint vissza. Alapvetően mindig is fényképek, dokumentumok, apró emléktárgyak és leírt gondolatok ötvözetét jelentette, amelyet gondosan albumokba vagy fali tablókba rendezett készítője. Abból a célból tette mindezt, hogy összeállítása továbbadja majd a későbbi korok számára azt a történetet, amit ő maga szándékozott velük elmondatni.

A tradicionális, papír alapú albumokban többnyire fényképek és leírt gondolatok kapnak helyet, de, ahogy az előző cikkben is említettem, az alkotói szabadság végtelen: a hozzávalók és felhasznált anyagok számának és jellegének csak a készítő képzelete és ízlése szabhat határt.
Hagyományosan ide tartoznak a különböző belépőjegyek, újságkivágások, térképrészletek, szórólapdarabkák vagy bármilyen apró tárgy.

Alapként háttérpapírok állnak rendelkezésre – az egyszínűek a színskála minden árnyalatában, a mintás papírok pedig az elképzelhető összes témában, stílusban, bármilyen alkalomhoz illően elérhetőek számunkra. Csinosításul általában gombok, szalagok, fémdíszek, papírvirágok, miltonkapcsok, matricák használatosak, de a díszítőelemek alapfajtáit is nehéz felsorolni.

A díszítőelemek és a hozzávalók kiválasztását és összegyűjtését követően, maga az albumkészítés úgy történik, hogy nekünk tetsző módon elhelyezzük mindezt egy scrapbook oldalon. Végül néhány személyes gondolat hozzáadásával dokumentálhatjuk életünknek azt a részletét, amiről a fotók, és az egész „körítés” tulajdonképpen szól: az oldal létrejöttének célját. Ezzel „húzzuk alá”, miért volt fontos számunkra, hogy megörökítsük egy albumoldalban.

Ha kedvet kaptunk a tradicionális, kézzel készült albumokhoz, alapvetően előhívott vagy kinyomtatott fényképekre lesz szükségünk (bár, léteznek olyan scrapbook oldalak is, amelyek egyáltalán nem tartalmaznak fényképet!), továbbá jól jöhet még bármilyen emléktárgy - például néhány külföldi pénzérme, ha például utazásról készítünk oldalt.
Ezután szükségünk lesz valamire, amiben elhelyezzük majd az emlékoldalt – magára egy scrapbook albumra vagy egy díszítetlen albumalapra, készülhet belőlük úgynevezett minialbum is, sőt az elkészült összeállítások bekeretezve akár lakásunkat is díszíthetik. Megszámolhatatlan stílusú, formátumú és kivitelezésű scrapbook album áll rendelkezésünkre.
Lehetnek teljesen üresek de külföldön rendelkezésre állnak olyanok is, amelyekről már csak a fényképek hiányoznak (ezek azok az albumok, amelyeket előző cikkemben említettem: amelyeket mi magunk is ajándékozhatunk szeretteinknek). A scrapbook albumokat és a minialbumokat későbbi cikkeimben fogom részletesen bemutatni.

Image Innentől kezdve utunk során milliónyi irányba vezető útelágazáshoz érkeztünk. Hiszen ahhoz, hogy egy albumoldal elkészüljön néhány ötletre és egy kis szépérzékre van szükségünk – maga a stílus viszont személyenként különböző. Nincsenek direktívák, csupán trendek, divatos hozzávalók és jól alkalmazható trükkök, de szigorú szabályok nem léteznek. Nincs is rá szükség. Vannak, akik a minimális díszítést kedvelik és olyanok is, akik gazdagon dekorálnak. Mindenkinek igaza van! Én magam arra buzdítom az olvasót, hogy elsősorban saját magának alkosson!

Ami tetszik számára, azt helyezze el ott, és ahogy gondolja. A gyakorlat során aztán kialakul majd saját stílusa.
Amire a kezdéshez mindenképp szükségünk lesz a fentieken kívül az a speciális, archiváláshoz gyártott fotóragasztó és néhány vágóeszköz, továbbá egy (lehetőleg savmentes) toll, hogy megírhassuk a (scrapbookos zsargonban kommentárként hívott) kísérőszöveget.

ImageA scrapbook oldalak sajátossága, hogy gyakran tartalmaznak címfeliratot is (az illusztráción: Kilenc hónap) és néhány kiegészítő információt, mint például a dátum vagy egy alcím. A kommentárt ráírhatjuk közvetlenül a háttérként szolgáló papírra, vagy külön papírdarabokra, de kinyomtathatjuk számítógéppel is.

A végére hagytam egy korántsem jelentéktelen témát. Mivel egy-egy albumoldal elkészítése nem kevés időt és gondosságot igényel, tanácsos olyan hozzávalókat választanunk, amelyek kiállják majd az idő próbáját. Amelyek megbízhatóak fényképeink és emlékeink biztonságos megőrzése szempontjából.

Itt a „közönséges” színes papírok, dekorációs anyagok azon tulajdonságára gondoljunk, amelyek a gyártásuk során hozzáadott adalékanyagok miatt, az évek során tönkretehetik fényképeinket vagy összeállításainkat. Emlékezünk megsárgult újságpapírokra vagy láttunk már kifakult, régi képeslapot amelyen különös marásfoltok jelentek meg? Ez a savak és a lignin hatása. A scrapbookhoz ajánlott termékek garantáltan sav és ligninmentesek és gyártóik garantálják, hogy minőségi romlás nem következik be használatukkor.

Ettől függetlenül a scrapbookosok véleménye megoszlik a tekintetben, hogy szigorúan ragaszkodnunk kell-e a savmentességhez, vagy nem? Sokan, beleértve jómagamat is, úgy vélik, hogy fontos, hogy az albumpapírok, a dekorációs kellékek, a ragasztók és a tollak sav és ligninmentesek legyenek, mert ezek védik és megőrzik a tartalmat, főleg, ha azok később már nem pótolhatók.

Mások azonban az alkotói szabadságra hivatkozva, szabadon válogatnak a hozzávalók között. Bármit felhasználnak, ami csak inspirálja őket egy scrapbook oldal összeállítása közben. Úgy gondolom, az alkotói szabadságba ez is bőven belefér! Ha tekintetbe van véve, hogy ezek a dolgok az idővel esetleg kárt szenvedhetnek, akkor más módon is megőrizhetjük őket az utókor számára mai pompájukban: a mai kor kézművesei számára már kézenfekvő műveik lefényképezése, így ha idővel a színek tompulnak vagy a „véletlenül használt” oldószeres ragasztó láthatóvá válik, az eredeti fényképet megőrizhetjük, bármi is történik az albumoldallal.
Bár ezzel egyetértek, javaslatom mégis: legyünk azért körültekintőek, mit használunk fel oldalaink készítésekor, ha szeretnénk, hogy eredeti formájukban kiállják az idő próbáját.

Bízom benne, hogy sikerült felkeltenem az érdeklődést ez iránt a nagyszerű hobbi iránt. A további cikkekben igyekszem majd megmutatni hogyan és milyen élményeket és érzelmeket közvetíthetünk és kaphatunk, azaz mennyi pozitív változást idézhetünk elő magunkban és környezetünkben, ha közelebbről is megismerkedünk a scrapbooking technikával.

Mire jó a scrapbook?

A digitális scrapbook technikával nem olyan régóta ismerkedem. Az előbbi cikket elolvasva átláttam a digitális technika előnyeit és szépségeit is. Ez mellett nagyon tetszik a hagyományos technika, régóta kacérkodom azzal a gondolattal, hogy belevágok egy hagyományos scrapbook album, vagy oldal elkészítésébe is. Nagyon sok mindent kell össze szednem megvenni és beszerezni a szükséges alapanyagokat, ötleteket gyűjteni ezzel kapcsolatban is. Sokat böngészem a Scrapbook.hu oldalt ahol igen sok hasznos tanácsot olvasok és kapok, gyönyörű oldalakat albumokat látok a galáriában ezért is érzem azt, hogy a hagyományos scrapbookot is ki kellene próbálnom. Egyedi és saját készítésű oldalakat lehet készíteni, a hozzávaló kellékek sokszínűsége pedig kimeríthetetlen. Mellette azért a digitális scrapbook készítése is megmarad. Ismét egy nagyon jó cikk a Scrapbook.hu-ról ezt is érdemes elolvasni, íme:

Mire jó a scrapbook?

2009. 02. 02. Hámos Beáta

A scrapbook valójában egy varázslat. Megörökíti életünk legszebb és legkülönlegesebb pillanatait fotók, tárgyi emlékek és szívhez szóló kommentárok keretében. Segítségével hétköznapi és egyedi emlékeket örökíthetünk meg, mind magunk, mind szeretteink – mind a generációkkal később érkezők számára.

A scrapbook különböző, kezdetleges formáit a XVI. századig vezethetjük vissza, de amit ma scrapbook-nak hívunk annak kezdete igazából 1826-ra tehető, amikor is Nicéphoré Niépché-nek sikerült egy fém lemezre képet rögzítenie. 13 évvel később megszületett a fényképezőgép és elérhetővé vált a közönség számára is. Az 1800-as évek közepére, amikor a fotókból már másolati példányokat is tudtak készíteni hihetetlen népszerűségnek kezdett örvendeni a fotózás. A mai scrapbook-osok ezeknek az úttörőknek a nyomdokaiban járnak, hiszen számunkra már csak egy kattintás a fotó elkészítése – nekik köszönhetően.
Scrapbook összeállításunk készítésekor tisztában kell lennünk azzal, hogy mennyire áldásos tevékenységet végzünk – maradandót alkotunk magunk és gyermekeink számára. Éppen ezért fontos, hogy körültekintően válasszuk ki az alapanyagokat. Savmentes és időtálló kellékek kiválasztásával biztosítani tudjuk, hogy igazi örökséget hagyunk gyermekeinkre, igazi kincset, amelyet ők is meg tudnak majd osztani a saját gyerekeikkel.

Ahogy minden ember egyedi és megismételhetetlen, úgy minden scrapbook oldal és album is az. Mindenki más témát örökít meg szívesen, de már ezzel a választással is kialakítjuk a saját stílusunkat. Az alábbiakban végignézzük milyen témákat ajánlunk megörökítésre, ezekből szabadon, kedvünk szerint válogathatunk.

1. Örökítsük meg családunk történetét!
Sokunknál megtalálhatóak a régi, barna, ütött kopott családi fotók nagyszüleinkről, dédszüleinkről vagy még régebben élt őseinkről. Akadhatnak olyan képek is, amelyen olyan ősünk van, akiről nem tudunk szinte semmit. Próbáljunk minél többet megtudni még élő rokonainktól ezekről az emberekről, magukról a régi fényképekről és azok elkészítésének körülményeiről, az akkor élt emberek mindennapi életéről állítsunk össze családfát, gyűjtsünk minél több információt és azokat jegyezzük le. (A családi történet átfogó megörökítésének fortélyaival külön e-bookunk foglalkozik majd, amely webáruházunkból lesz elérhető hamarosan.)
2. Meséljünk el egy történetet!
Ez a legáltalánosabb téma, amivel egy scrapbook-os foglalkozhat: fotók alapján egy történetet tudunk elmesélni, ami által a cselekmény újraélhetővé válik. Írjunk megkapó kommentárokat, amelyek színesen, részletesen és megkapóan elmesélik mi is történt – a fotók pedig ezt a történetet tükrözzék. Ne felejtkezzünk el a dátum, a helyszín- és a szereplők neveinek lejegyzéséről sem. A kommentár írás alapjai megismerhetőek cikkünkből.
3. Készítsünk scrapbook-ihletésű ajándékokat!
Mutassuk ki szeretetünket családtagjaink, barátaink felé. Egy kis albumnál vagy egyéb, scrapbook ihlette ajándéknál nincs is meghatóbb és szeretettel teljesebb. Örökítsük meg az együtt átélt boldog perceket vagy azokat az embereket, akik a megajándékozottnak sokat jelentenek. Az effajta ajándékokkal biztos sikereket érhetünk el. (Rengeteg ajándékötlet található honlapunkon, sokféle technikát bemutatva.)
4. Rendszerezzük fényképeinket!
Biztosan mindenkinél lapul egy doboz az ágy alatt vagy a szekrény mélyén, amely tele van fényképekkel. Vegyük ezeket elő és scrapbook albumok segítségével rendszerezzük őket. Készíthetünk ezekből egyszerű scrapbook oldalakat, amelyeken csak azokat az információkat jegyezzük le, amiket fontosnak tartunk (például csak a képen szereplők neveit és a fénykép készítésének dátumát). Honlapunkon újonnan induló sorozatként 5 teljesen egyszerű, mindenki számára elkészíthető, kevés alapanyagot igénylő oldal elkészítését írjuk le. (Itt elolvashatod az első részt.) Az így elkészült oldalakat rendezzük albumokba. Bár a kivitelezés teljesen egyszerű, de a végeredmény mégis sokkal szebb, mint a dobozba zsúfolt fotók látványa.
5. Élvezzük az alkotást!
Élvezzük azt a változást, amelyet a rendszeres scrapbookozás okoz az életünkben. Észre fogjuk venni mennyire más szemmel nézzük a világot. Sokkal jobban fogunk örülni az apró dolgoknak, az elrakott kis emlékeknek megtaláljuk majd a méltó helyet oldalunkon. Rengeteg új terület vár még felfedezésre: fejlesszük kreativitásunkat, tanuljunk meg szép fotókat készíteni, vegyünk elő olyan segédeszközöket, amelyeket eddig nem használtunk, kísérletezzünk bátran és élvezzünk minden pillanatot! Honlapunk cikkeiből rengeteg ötletet adunk ehhez!
6. Dolgozzuk fel a minket ért történéseket!
Sajnos nem kerülhetjük el az élet negatív történéseit sem. De a scrapbook az elvesztett családtag iránt érzett fájdalmat is képes némiképpen enyhíteni, olyan módon, hogy a bennünk feltorlódott érzelmeket papírra vetjük, kiírjuk magunkból, és elvesztett szerettünk fényképével együtt oldalba foglaljuk. A fájdalom nem múlik szívünkből, de mégis jólesik és sokat segít a feldolgozásban, hogy leírtuk érzéseinket. Méltó emléket állíthatunk így elvesztett családtagunknak.
7. Készítsünk magunkról scrapbook oldalakat, albumokat!
Szintén terápiás célból magunkról is készíthetünk oldalakat. Jó alkalom erre, ha közelgő születésnapunk előtt számot vetünk mi minden történt eddig életünkben és merre haladunk, mit szeretnénk még elérni. Milyennek látjuk magunkat és mások milyennek látnak bennünket? A témával szintén részletesen foglalkozunk majd…
8. Készítsünk gyermekeinkről albumot!
Szinte klasszikus scrapbook-téma gyermekeink első éveinek részletes megörökítése. Akár babanapló-szerűen is vezethetjük, vagy csak a legfontosabb eseményeket emeljük ki egy-egy oldallal. A gyermekkor megörökítésével a Scrapbookozz Velünk! magazin I/2. száma foglalkozott részletesen, illetve a témában hamarosan megjelenik e-bookunk is.
9. Szerezzünk új barátokat!
És végül, de nem utolsó sorban szeretnénk felhívni a figyelmet a scrapbook azon addicionális tulajdonságára, miszerint általa könnyedén szerezhet mindenki új barátokat. Honlapunk célja egy olyan közösség létrehozása, ahol – scrapbook oldalainkon keresztül – megosztjuk egymással legszemélyesebb gondolatainkat és érzéseinket, és pont ezért teljesen nyitottá válunk a többi résztvevő nyílt és őszinte megismerésére, megértésére és elfogadására. Eztán már csak egy kis lépés kell, hogy ez a szoros kapcsolat barátsággá fejlődjön, amelyet szeretnénk biztosítani minden látogatónk számára rendszeresen szervezett tanfolyamok és találkozók alkalmával, amikor személyesen is megismerhetjük egymást és együtt hódolhatunk kedvenc hobbinknak: a scrapbook-nak!
Nagyon kellemes időtöltést kívánunk minden kedves látogatónknak, reméljük, hogy az oldalunkon olvasott cikkek mindenkit alkotásra inspirálnak - és gondosan felépített tudásbázisunkban mindenki megtalálja az őt leginkább érdeklő információt, amelyre az albumkészítéshez szüksége van!

A bemutatott scrapbook oldalak részletei és a hozzávalók listája megtekinthető a galériában:

Digitális scrapbook

A Scrapbook.hu-n találtam egy nagyon jó cikket, szeretném megosztani veletek, íme:

Hagyományos vagy digitális scrapbookkal kezdjek el előbb ismerkedni? Melyek az előnyei és hátrányai a két technikának? Számomra melyiket lenne célszerűbb kipróbálni? Mi áll majd hozzám közelebb, ha belevágok? Talán mindenkiben felmerülnek ezek a kérdések, aki először találkozik a scrapbookinggal.


Cikkünkben, anélkül hogy a digitális scrapbook mellett tennénk le a voksunkat, szeretném bemutatni a digitális scrapbook előnyeit. Annál is inkább pártatlan szívvel tudok erről írni, hiszen én magam mindkét (ha a hibrid technikát is különveszem, mindhárom) techinkát ugyanolyan kedvvel művelem. Célunk ezzel a cikkel inkább az, hogy aki még csak most ismerkedik az albumkészítés rejtelmeivel, könnyebben el tudja dönteni, hogy a scrapbook melyik ágával kezdi majd szárnybontogatásait. Álljon itt hát néhány válasz arra a kérdésre: miért éppen digitális scrapbooking?

  • A digitális hozzávalók használata számos lehetőséget ad a felhasználóknak. A díszítőelemek átméretezhetõk, újranyomtathatók, még akár a színükön is lehet változtatni. Soha nem jöhetünk zavarba például, ha mégtöbb papírra lenne szükségünk a testvérünk esküvői albumához!
  • A digitális scrapbook alapanyagok újra és újra felhasználhatóak, ahányszor csak akarjuk. Mondjuk, például támad egy jó albumötletünk az éjszaka kellős közepén, amit mindenképpen meg szeretnénk csinálni, de nincs hozzá megfelelő papírkészletünk? Felmehetünk az internetre és kereshetünk magunknak freebie-ket, vagy fizetős készleteket néhány perc alatt. Nincs vele különösebb gond, nem jár kényelmetlenségekkel.
  • Mivel csakis a számítógépet használjuk munka közben, nincs szükségünk külön szobára vagy ha abba akarjuk hagyni, mert vacsorát kell adnunk a családnak, még az asztalunkat sem kell lepakolnunk hozzá.
  • Vagy szeretnénk albumunk egy-egy példányát odaajándékozni a családnak vagy barátainknak? A hagyományos scrapbooking esetében egyrészt ez elég időigényes másrészt nem kevés pénzbe is kerül. A digitális technikával viszont annyi másolatot készíthetünk ugyanarról az összeállításról, ahányat csak akarunk, s mindezt csupán nyomtatási költségen. De, ha például ha 12×12-es (30×30 cm-es) oldalakat készítettünk, de a nagymamánknak egy kisebb, mondjuk 6×6-os albumot szeretnénk ajándékozni, a digitális scrapbookban ez sem probléma, hiszen kicsinyítve kinyomtathatjuk (természetesen dizájntól függően) és már kész is vagyunk, nem is beszélve a fotókönyvek által nyújtotta rugalmas és változatos lehetőségekről.
Ez egy felújított cikk. Eredeti változat: Budaházi Brigitta: Digitális Scrapbook Iskola 2006.06.19. [scrapbook.fw.hu]

Jázmin baba

Barátnőmnek megszületett a 2 gyermeke Jázmin. Nagyon gyönyörű kislány szép méretekkel, 4,40 kg-al és 56 cm-el. Szívből gratulálunk Nekik, sok boldogságot kívánunk!
Barbi, fogadd sok szeretettel!

Scrap-kreatúra

Bea - Scrap-kreatúra egy igazán új és kreatív bloggal köszönti kedves vendégeit. Ez alkalommal egy blog candy-vel is kedveskedik. Ha szerencsés vagy, megnyerheted ezt az ajándékcsomagot.
Sok szerencsét, Beának pedig sok sikert kívánok!
A megnyerhető ajándékcsomag:
Blog candy - 1
A csomag tartalma:
  • 1 db indás, lepkés, virágos chipboard
  • 1 db karácsonyi pecsét
  • 1 db dátum pecsét
  • 1 db rich cocoa memento ink
  • 6 db Prima virág
  • 2 db fa virág
  • 1 csomag sárga habrózsa
  • 2 db fa angyalka
  • 3 db hímzett mesefigura pl. képeslapra (2 elefánt, 1 maci)
  • 1 db fonalvirág
  • 8×1 méter szalag (ősz és tél színeiben)
  • 1 db riselt pillangó
  • 2db fa levélke
  • 2 csomag galagonya (kökény? :-P )