Éveleje és a negyedik x

Így éve elején sok mindenki számadást készít a múlt évről és ezt-meg az megfogad az idei évre. Én nem teszem, egyszerűen csak teszem a dolgom, ennyi. Sok rossz történt a múlt év végén, nagyon nehezen éltük meg. Anyagiak, betegség...de nem ragozom. De ennek is meg volt az oka úgy gondolom, mint mindennek ami velünk történik. Így kell elfogadni, túl kell lenni rajta és pozitívan kell a dolgokhoz hozzáállni. Próbatétel annyi biztos. Ha kesereg az ember, hisztizik, önmagába fordul azzal semmit nem old meg nem javít a helyzetén, csak rosszabb lesz neki is és a környezetének is. Annyit azért kigondoltam erre az évre, hogy mindenben fontossági sorrendet készítek és csinálok, nem kapkodok, nem leszek szétszórt...sajnos az voltam. Megfontoltan inkább egy dolgot megcsinálni rendesen, mint mindenbe belevágni és összecsapni azt. Így vagyok a Ct-kel is..Nagyon szeretem csinálni, de nem mindig van időm mostanában erre és sokszor kicsúszok a határidőből ez miatt. De a körülöttem lévő dolgokra inkább többet fordítok és ha azok rendben mennek, jöhet a scrapbook. Lehet ez miatt el fogom veszíteni valamelyik tagságomat, de azért fogom készítem továbbra is az oldalakat, max. nem mindegyik lesz kész határidőre..Na lehet ezzel is sokat vállaltam be, de nem szeretném egyenlőre egyiket sem otthagyni. Olyan kedvesek és megértőek velem a fórumokon, bízom benne hogy maradhatok velük még sokáig. Olyan jól esik mikor egyik-másik oldalamra pozitív visszajelzést kapok, persze a negatívból is sokat tanulok, bizony ám! 
Más...így közeledvén a "negyedikikszhez" (31-én...húúúúú) próbálok jobban odafigyelni a környezetemre. Nem mint ha eddig ezt nem tettem volna meg, csak most még jobban szeretném és minden tőlem telhetőt megteszek ezért, hogy ez sikerüljön. Mind a Családra, mind a barátaimra értem Én ezt. Eddig is őszinte voltam, sokaknak ez nem is tetszett. De ami a szívemen az a számon. Nem szeretem a kétszínűséget egyáltalán, a hazugságot meg végképp nem. Akik a barátaim és szeretnek azok így is szeretnek és mellettem vannak. Akik meg "érdekből" azokat szépen lassan leépítettem. Nem kötelező semmi sem. Nem csak akkor kell barátnak lenni amikor jól megy a szekér, hanem akkor is amikor bajban van az ember. Nekem ez természetes...sokaknak nem az...Egyszóval nagyon sok mindenhez és mindenkihez másképp állok hozzá, alapvetően optimistán aztán majd meglátjuk..Remélem az idei évünk minden szempontból szerencsésebb lesz mint a tavalyi.
Nagyon boldog és békés új évet kívánok minden kedves barátomnak, olvasómnak az idei évre.
Üdvözlettel: Sziszi

2 megjegyzés:

 1. Drága Sziszi! Úgy örülök, hogy mindezt kiírtad magadból. Remélem, kicsit megkönnyebbültél.
  Teljesen egyetértek Veled. De úgy gondolom, hogy a tapasztalataink segítségével ide el kell jutni. Amikor negyvenévesen másodszor (18 éves korom után) olvastam el az "Elfújta a szél" című könyvet, akkor tanultam meg Scarlettől, hogy amikor ránk szakad az ég, meg kell állni, lehiggadni és felállítani a fontossági sorrendet. Bármennyire is akarnánk, úgysem tudunk tökéletesek lenni:-))) Egyszerre nem megy minden! .. és fenn kell tartanunk a magunk számára még a tévedés jogát is, hiszen emberből vagyunk és biztosak vagyunk a jó szándékunkban.
  A barátokról írtakkal is teljesen egyetértek. Szerencsés vagyok, mert a legjobb barátom a Hugom:-)))
  De itt vagytok Ti is, netbarátaim, akik miatt jó idejönni!
  Kívánom legyen problémamentesebb éved gyönyörű Családod körében.
  Szeretettel: Margó
  Húúúúúúúúú, megint hosszú voltam:-))))

  VálaszTörlés
 2. Úgy látszik, többünknél nem úgy alakultak az ünnepek ahogy szerettük volna.De valóban ennek oka van, és felhívja a figyelmünket valamire. Minden a helyén van amit írtál. Nálad is szép kerek szám az idei év, csak valamivel kevesebb mint nálam!(20-al)Amit a barátságokról írsz az is nagyon igaz. Az üzenetet megkaptam, majd privivel is jelentkezem.puszi

  VálaszTörlés