Amikor úgy érzed...

minden összejött. Feketében látod a világot. Hiába vagy optimista, nagyon nem úgy állnak a dolgaid. Akkor kell egy kicsit elvonulni, átgondolni hogyan tovább. Mikor már a hobbid sem okoz felszabadult örömöt...muszájból, pedig nem szeretnél összecsapott oldalt készíteni, akkor itt az idő .... Nem hagyom abba, csak egy kis időre van szükségem. Nem szeretnék ismét panaszkodni, de most úgy érzem semmihez sincs kedvem, nem úgy alakulnak a dolgaink. Igaz, attól nem lesz jobb, ha panaszkodom, sőt! Inkább nem is teszem...
Kis Családommal erős kötelékben túljutunk mindenen.
Inkább megosztom Veletek 2 kedvenc idézetem, amelyeknek nagy igazságuk van jelenemben:

“Valahányszor elindulsz otthonról, húzd be az állad, emeld fel a fejed, és szívd tele a tüdőd levegővel, idd be a napfényt, köszöntsd mosolyogva a barátaidat, és szívvel-lélekkel szoríts mindekivel kezet. Ne félj attól, hogy félreértenek, és egy pillanatig se törődj az ellenségeiddel. Döntsd el határozottan mi a szándékod, aztán pedig egyenesen törj a cél felé. Legyen szemed előtt a magasztos cél, amit kitűztél magad elé – és akkor egy idő múlva észreveszed, hogy öntudatlanul is megragadod azokat a lehetőségeket, amelyek vágyaid teljesüléséhez szükségesek, ugyanúgy, ahogy a korallállatka kiválasztja a tenger habjaiból mindazt, amire szüksége van. Képzeld önmagadat annak a tehetséges, komoly, hasznos embernek, aki lenni akarsz, és ez a gondolat óráról órára jobban átalakít majd, hogy saját eszményedet megközelítsd… A gondolat minden, őrizd meg e helyes lelki magatartást: a bátorság, az őszinteség, a jó kedély szellemét. A gondolkozás szinte alkotás. Minden jó dolognak a vágy a szülője, és midnen őszinte imádságot meghallgat az ég. Olyanokká leszünk, amilyenekké szívünk mélyén lenni szeretnénk.” (Elbert Hubbard)


“ ’Ez is el fog múlni.’ Nagyanyám tanított ezekre a szavakra, hogy felhasználhassam őket életem bármely pillanatában. Amikor a dolgok elképzelhetelenül szörnyűek, rettenetesen riasztóak, vagy amikor minden ragyogó és csodálatos, feledhetetlen és gyönyörű, mondjuk el magunkban ezeket a szavakat. Ezzel mintegy perspektívába helyezzük a történéseket és elérhetjük, hogy a legtöbbet hozzuk ki minden jóból, és sztoikus közönnyel fogadjunk minden rosszat.” (Claire Rayner)

Barátaimak pedig küldeném sok szeretettel az alábbi sorokat:

A Barátság egy szó, egy gondolat, egy érzés, egy hely a szívedben. Barátodnak mondod azt az embert, akihez valami kis szállal fűződsz, viszont a barátságotokat is átfűzi egy erős szakíthatatlan szál, ami akár örökké és tarthat. S van olyan, amikor ez a szál, egy gyenge kis cérna, melyet eddig és még ezután is csak az érdek tartott össze. De én úgy érzem, hogy az a szál, ami az én kis barátomhoz fűz erős, és szakíthatatlan. Mert ha én sírok, valahol a szívében ő is együtt zokog velem. Mert ha Boldog vagyok, akkor ő is az lesz velem. Mert ha kiöntöm neki a szívemet, végighallgat, nem szól közbe, nem dörgöli az orrom alá, hogy nem kellett volna, vagy teljesen bolond vagy, csak hallgat némán, nem próbál segítséget adni, hisz nem kértem rá, csak a mondanivalóm után, együtt élvezi a csendet velem. Mert egy barát, akit a legerősebb szálak fűznek hozzád, kiolvassa a szemedből minden ki nem mondott szavad. Mert az a barát mindig emlékszik, akár az örök időkig veled arra hogyan ismeretétek meg egymást. Mert ő már akkor is a barátom volt, mikor nem ismertem. Mert a szívem már akkor is tudta, hogy van számára ott egy üres hely. Egy olyan, amely csak az övé, amit más nem foglalhat el. Erre az érzésre, mondják a nagy okosok, hogy BARÁTSÁG. Bár ezt egyetlen szóval sem lehet igazán kifejezni. Még a szeretlek szó sem bír, olyan erősséggel, mint amilyen erősen az a száll össze tartja azt a két embert. A Barátság egy gondolat is, vagy akár ezer másik, mert a barátodra mindig gondolsz. Ha szomorú vagy. Ha szerelmes vagy. Ha boldog vagy. Ha álmodsz. És Bármikor bármilyen helyzetben eszedbe jut az, rá nem kell sose téged emlékeztetni. Mert akkor is ott van veled, amikor nem látod, amikor nem érzed közvetlen törődését. Csak csupán, az hogy létezik valahol a nagyvilágban egy olyan ember, aki megért, és szeret, és bátran vállalja azt h a barátod lehet. Remélem te is így gondolsz rám, mint egy Igazi Barátra. Tudod nem csak a szerelemben, lehet várni az igazira. A Barátságban is van egy ugyan olyan igazi, akit megálmodtál magadnak, akivel leéled az egész életed önzetlen szeretetben.
 Viszlát, Mindenkinek!!

2 megjegyzés:

  1. Nagyon sajnálom a döntésedet, remélem minél előbb minden visszatér a rendes kerékvágásba. Kitartás és sok-sok erőt kívánok a nehézségek leküzdéséhez!

    VálaszTörlés
  2. Remélem hamar elvonulnak azok a felhők melyek árnyékot vetettek. Bízom benne hogy sikerül megtalálnod az aktuális megoldásokat.Szóval várunk mielőbb.

    VálaszTörlés