Az Én kis virágom

Elkészültem az első oldalammal, igaz még kevés készletem van meg a 26 állomásból. De a meglévők is már annyira gyönyörűek, muszáj volt oldalba foglalnom.
A felhasznált készletekből:
Altalena _Alpha3
 Beedee_pp03 papírja
 Beszteri 03 elem
DidoDesign elemeket használtam fel.
A fotón Larám az Én kisvirágom:

The Flower Of Naturalness Blogtrain

Altalena kezdeményezésére az SB.hu fórumán megszerveződött ez a hatalmas és szépséges blogvonat, melynek 26 állomása van. Érdemes mindegyik állomáson megállni és letöltögetni az így összeálló mega-kitet. Gyönyörű mindgyik készlet, egytől-egyig! Én is felültem a vonatra, lassan de biztosan végighaladok az állomásokon is. Köszönöm minden állomás"tulajdonosnak", igyekszem hamarosan az elkészült oldalammal is.





Kicsit más...kicsit hosszú lesz

Nem túl jól teltek az elmúlt napok..Ma jöttem haza Larámmal a kórházból, hasmenés-hányásos nyavajával fogtak bent Minket. Kicsit elegem is lett, ki szereti ugyanis a kórházat, főleg ha gyerekről van szó. Mondanom sem kell, a múlthéten Alízommal voltam bent ugyanezért. Szépen átadták egymásnak. Egy pár kiló lement rólam, az biztos. De az a lényeg, meggyógyultunk és remélem mostanában nem leszünk betegek. Kopp-kopp. 
A kórházban volt egy 8 éves kislány Abigél, a szobatársunk. Ugyanezzel a bajjal hozta be Anyukája a kórházba tegnapelőtt éjjel. Anyukája hozta magával a másfél éves kisöccsét is, mert nem tudta kire bízni, sajnos nincs aki tudott volna vigyázni rá, ezért nem is tudott ottmaradni a kislánnyal. Nagyon kedves kis Családot ismertünk meg ezáltal, össze is barátkoztam/tunk velük. Abigél nagyon beteg volt, szegénykém fel sem tudott kelni annyira lázas volt, ment a hasa miegymás. Mikor Anyuka nem tudott ott lenni vele Én segítettem a kislánynak, inni adni, betakarni, vizes ruhát tenni a kis lázas homlokára. Sajnáltam...apuka nincs, nem él velük, anyukájának muszáj volt hazamennie a kis tesóval éjjelre, nehogy elkapjon valamit, bár hozzá kell tegyem neki is valami hasonló kezdett kialakulni. Egyszóval nekem olyan természetes volt, hogy segítek a kislánynak, el sem tudtam volna nézni, hogy ilyen betegen éjjel "egyedül" küszködjön szegénykém. A nővérek is igen rendesek voltak, de jobbnak láttam ha Én is segítek. Ma mikor készültünk hazajönni, akkor Anyuka a kezembe nyomott egy ajándékszatyrot, kérte fogadjam el legyek szíves. Hozott egy pár ruhát Alízomnak, ami már nem jó Abigélre, meg egy tábla Kinder csokit és 2 db. Kindertojást, vigyem haza a lányoknak. Ezzel szeretné megköszönni nekem, hogy így figyeltem a lányára és gondoztam, hogy Ő nem tudott ottmaradni vele. Hiába mondtam, köszönöm nem fogadom el és Nekem ez természetes volt, ugyan már, de Ő azt mondta velük még senki nem volt ilyen és fogadjam el, mert Ő egész éjjel azon gondolkozott, hogyan is hálálja meg nekem, hogy törődtem Abigéllal is, Larám mellet még jutott rá is időm. Mit mondjak, nagyon jól estek ezek a szavak és olyan szívesen tettem, nem is vártam el cserébe semmit sem, nekem ez úgy jött, természetesen. Meghívtam Őket hozzánk, jöjjenek el ha meggyógyultak, nagyon örültek a meghívásnak. 
A másik dolog pedig, Larámat felvittem a mamához, mert a mai nap volt egy kis elintéznivalóm, gondoltam biztos örülnek majd, ha addig felviszem a babócámat hozzájuk. Már épp jöttem hazafelé, mikor egy ismerős megállított, beszélgettünk, kérdeztem mi járatban van, régen találkoztunk. Mondja nekem, most volt vért adni, ugyan is egy nagyon jó ismerőse szívműtétre vár és nincs elég vér a kórházban a műtétet pedig akkor végzik el, ha a megfelelő vérmennyiséget sikerül "beszerezni". Gondoltam akkor megyek Én is. Elköszöntem tőle és siettem hogy odaérjek a véradás helyszínéhez.  Még soha nem adtam vért, de ezzel ha Életet mentek és jó a vércsoportom és minden, akkor ha egy kicsit is hozzájárulok bárkinek a gyógyulásához, akkor nekem is ott a helyem. Mikor odaértem, azért voltak egy jó páran. Tb-kártya leadás, a szükséges adatok felvétele, vérmintavétel, a szokásos ilyenkori rutin. Minden stimmel. Következett az orvosi vizsgálat, vérnyomásméréssel, az is ok. 140/80 volt a vérnyomásom, még soha nem volt ilyen jó.Örültem is neki, hogy ha minden ok. akkor már adhatom is a vért, így is lett. Nem is tartott 10 percig sem, mire tele lett a 3 dl-s zacskó. Olyan jóérzés fogott el mikor leszálltam az ágyról, szinte megkönnyebbültem. Megköszönték, hogy adtam vért, mondtam szívesen máskor is ha lehet. Még teát, kekszet meg csokit is kaptunk, hogy nehogy lemenjen a vércukorszint. De szerencsére minden rendben történt, azt hiszem, ha lesz ilyen megyek legközelebb is. Kicsit hosszúra nyúlt a történetem, de meg kell mondjam annyira jóleső érzés volt, hogy ha csak így de tudtam segíteni Abigélnek és egy ismeretlen embernek is. Most már betegnek nem szabad lennünk, remélem nem is leszünk azok. 

Lara mosolya

Imádom ezt a kis tündért. Egyszerűen odavagyok amikor Rám mosolyog, ilyenkor Apájával együtt elolvadunk. Pont ma készült ez a fotó, gondoltam készítek is belőle egy klassz kis oldalt, az SB-re egy pontgyűjtő játékra. A téma a tavasz, a megújulás. Beszteri nagyon szép WA-kat készített erre az alkalomra. Köszönöm!! 
Az oldalam:
Felhasználtam : 
Bella Studio Petit Coco készletének elemeit, Beszteri WA-ját ás Larám mosolygós fotóját. 


Nyuszira


Minden kedves barátomnak és olvasómnak
Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok!
Üdvözlettel: Sziszi

Osli blogchallange 2. week

Osli 2. heti játéka, igazán ötletes és egyben izgalmasnak ígérkezett ismét.  Készített egy táblázatot, a születési dátumunk alapján kell kiválasztani a készítendő oldal papírját, elemeit,  kell egy kötelező elem is és még az oldal címét is a táblázat alapján kell megcsinálni.
Orsi, köszönöm a játékot ismét, egy élmény volt!
Bemásolom a táblázatot, hogy látható legyen, hogyan  kell  a számokból oldalt  készíteni, íme:
Az Én születési dátumom pedig:   1971. 01. 31. 
Ezek szerint ha jól számoltam így jött ki az eredményem:
Év/háttér : 1+9+7+1=18= 1+8= 9   nagyon sötét árnyalatú papír
Hónap/elemek száma: 01=1  5 db elemet kell felhasználnom
Nap/kötelező elem: 31=3+1=4 virág 
Kor/cím: 40=4+0=4  kétszavas cím  

 A fentiek alapján az elkészült oldalam ilyen lett:
Azur Scrap-London my love készletéből

Szabó Lőrinc: Ébredés

A mai rohanó világunkban örülünk, ha este fáradtan leülünk dolgunk végeztével a Tv elé, mikor is egy picurka adás sem megy le megszakításokkal, ezernyi reklámmal...elgondolkodtató. Éppen ezért örömmel hallottam az egyik reklámban kedvenc költőm legszebb versének pár sorát. Szinte élveztem a reklámot és éreztem a friss kv. ízét. Becsukott szemmel szinte átszellemülve ültem a tv előtt és meg kell mondjam, öröm töltötte el a lelkem. Reggel pedig, mikor majd  felébredek, jól indul a napom.
Áttetsző arany ingében ragyogva
jött a nyári hajnal az égen át:
azt hitte, hogy még alszom, mert mikor
házam elé ért, elmosolyodott,
körülnézett s a nyitott ablakon
nesztelenül beugrott a szobámba,
aztán könnyű ingét ágyamra dobva
bebújt hozzám a takaró alá.
Azt hitte, hogy még alszom s megölelt
s én mozdulni se mertem, félve, hogy
felébredek és álomnak remélve,
hogy ébren vagyok...és húnyt szemmel és
mozdulatlanul és remegve tűrtem,
hogy karjaimba fészkelje magát,
s mintha egyetlen érzék erejébe
gyűlt volna testem-lelkem minden éhe
és szomja és a beteljesedés
minden ígérete, csak a tapintás
néma ajkával s vak szemeivel
szürcsöltem, láttam, éreztem, öleltem
az égi vendég ajándékait:
ujjainak játékában a napfény
lobogó lepkéit, karjában a
rét illatának harmatos husát
s egész testében az egymásbaringó
felhők mindenütt egyforma ölét.
Mondom, húnyt szemmel, mozdulatlanul
feküdtem ott gyanútlan karokban,
de mikor végre álom s ébredés közt
félig tolvaj s fél-részeg öntudattal
megloptam az istenek gyönyörét,
nem bírtam tovább és csókolni kezdtem
és felütöttem a szememet...Ő
ép fölnézett rám: A kedves mosoly
megüvegesedett rémült szemén,
arcán elsápadt és kigyúlt a szégyen:
Te meglestél!... - sikoltotta s felugrott
és menekült, már az ablakhoz ért
és belefoszlott a hajnali égbe.
Én felültem és értelmetlenül
és soká bámultam magam elé:
szénaszag csapott be az ablakon,
messziről zúgott a hegyi patak,
a szoba még sötét volt, de a nap már
ágyamra tűzött, és a takarón
úgy pihent a fény tűzfátyola, mint
egy odadobott könnyű arany ing.

Azur Scrap-Dreaming

Azur egy csodás álomvilágot varázsolt nekünk, ebben a fantasztikus készletben. Pompás, meseszép virágokkal, színekkel, papírokkal.
Oldalam:

Nature is Awakening by Bettieescrap

Bettiescrap egy szép készletettel jelentkezett, ami a természetes színekben pompázik.
Tartalmaz:
-10 papirt
-43 elemet
- 2 word artot
Ha meg tetszett, az M.C.D.és a DigiBoutik boltjában megvásárolható.

Oldalam: 
Gólya pedig egy kis freebie-t készített, ami a kép alatti linkről letölthető:

Happy Birthday

Drága kislányom, Alízom ma 5 éves.
Nagyon-nagyon Boldog Szülinapot Kívánunk Neked!! 
E napon minden érted van!
A nap csiklandozó sugara
a lágy szellő
s a madarak csodás dala.

Ma neked nő a virág,
mely ontja csodás illatát
s neked érik a gyümölcs,
ami beszívja a hajnal harmatát.

Ha jő az este
s megjelennek a csillagok,
hidd el, ma neked ragyognak
és az égre azt írják
BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!

Magic Moonlight Studio

Sokat szoktam nézelődni a neten, olvasgatok, szemezgetek a szebbnél szebb fotókból és képekből. Nagyon örültem mikor rátaláltam erre a blogra. Gyönyörű retro hangulatú képeket találtam, ajánlom mindenkinek, nézzétek meg, érdemes!!

Osli blogchallange week 1.

Osli blogját régóta olvasom, nagyon tetszenek a munkái a készletei. Ezért örömmel olvastam minap, hogy játéksorozatot hirdetett a honlapján. 2 hetente fog újabb és újabb feladatot adni, a nyertes (akit majd Mr. Randommal kisorsol) egy 5$-os kupont kap a ScrapDishnél levő boltjába. Látogassatok el a blogjára, jó kis játéksorozatnak ígérkezik! 
Az 1. heti feladat: 
Egy oldalt kell készíteni az új minikitjével. A megkötés pedig annyi, hogy minden elemet fel kell használni úgy, hogy látható, felismerhető legyen, viszont egy elemet többször is rá lehet pakolni. Lehet vágni, blendingelni, de átszinezni nem. Csak ezt a készletet lehet használni és plusz elemként csak fotó, vagy wordart használható.
Nagyon tetszik ez a játék, így izgalmasnak is tűnt számomra, mert hasonlóban még nem vettem részt. Így gondoltam megpróbálom. Sokat gondolkodtam hogy is legyen, de megoldódott a problémám, csak "összejött" egy oldal. Remélem, mindent sikerült "felpakolnom". Osli, köszönöm a játékot, várom a következőt! 
Az elkészült oldalam a minikitből:

Bella Studio_DouDou Design Collab

Bella és DouDou közös Collab kittel jelentkeztek. Szerintem finom és igazán szép elemekkel és papírokkal készült ez a készlet, íme:
 Oldalam:

Marilou_Ocean Dreams

Marilou most nem egy tavaszi, virágos készlettel jelentkezett, hanem egy igazi óceánossal. Nagyon tetszik ez most nekem, igazi nyugodt hangulatú kit-je Marilounak a mostani, telis tele kék színű elemekkel.
Oldalam:

Tavaszi pillanat

BellaStudio tavaszi készletét egyszerűen imádom. Gondoltam készítek egy hátteret és a megfelelő fejlécet is hozzá ebből a készletből. Régen csináltam már hátteret, remélem akinek tetszik majd fel tudja használni. Fogadjátok tőlem sok szeretettel. Ha bármi kérdés lenne, a mérettel vagy bármi mással kapcsolatban, szívesen segítek. Akár egyedi háttér készítésében is, ha van elképzelés. Üdv!!
A háttér mérete: 1010 x 630 px. 

A háttér beillesztő kódja:
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjBiSv9wVJTlWBpblP8Qc1bsiBWlv7zt5zt1XQo1ivrINbQOK5DDXvGGS_KcvOUay4irezrKfnEtHVkxRw2ASIBlgkK697XOCzbIPTov8Fx3i-vfuzmGfk1sQovTXTwwPai4ACXLzowAG2j/s1600/bellah%25C3%25A1tt%25C3%25A9r1.jpg

A fejléc mérete: 645 x 202 px.


Azur_ Any kind of love

Azur ismét egy csodás készletet alkotott. Tavaszias, vidám pasztell színekkel. Azt hiszem ez is kedvencem lett. Közel áll hozzám ez a stílus, megmutatom a készletet íme:
 Oldalam :